Sinds vorig jaar runt Alex Swagemakers samen met zijn vrouw een bed & breakfast aan huis. De vraag naar een oplossing voor het slim en efficiënt inrichten van het verwarmingssysteem t.a.v. de warmteverdeling diende zich dan ook snel aan.

Samen met Alex hebben wij de verschillende mogelijkheden besproken maar al snel kwamen we tot de conclusie dat Honeywell met het EvoHome zoneregeling systeem de oplossing in huis had.

Alex heeft de moeite genomen zijn ervaring hierin met ons op papier te zetten en Alex en wij vinden het dan ook erg leuk deze ervaring met u te delen.

“Sinds het voorjaar runnen wij een B&B in ons huis. De oudste kinderen zijn de deur uit en het gaf ons de mogelijkheid voor een nieuw avontuur." 

Onze eigen woning plus de ruimtes van de B&B staan onder controle van een kamerthermostaat. Dat betekent dat als de privewoonkamer zijn gewenste temperatuur heeft bereikt, het hele huis wordt uitgeschakeld. In het verleden geen probleem omdat de slaapkamers bijna niet verwarmd werden, maar met de komst van de ruimtes voor onze B&B een groot probleem.

Verschillende installateurs adviseerden ons om 2 verschillende systemen aan te leggen met bv. 2 CV units. Een voor ons eigen huis en een voor de B&B. Daardoor wel hogere aanschaf- en onderhoudskosten.

Zo kwamen wij in contact met CV Koopjes in Halsteren en die kwamen met het advies om te gaan werken met het Evohome systeem van Honeywell. Na het uitvoerig bestudeerd te hebben zijn we tot aanschaf overgegaan. We hebben alle oude thermostaatknoppen vervangen door de elektronische knoppen van Evohome.

Wat een verschil, wat een gemak!

De installatie was in een middagje gedaan door mijzelf en met advies van Peter van CV Koopjes! Na het instellen van verschillende zones hebben we nu alle kamers, zowel prive als B&B, onder controle.

Is er een slaapkamer niet verhuurd, dan kan ik in m’n luie stoel die verwarming lager zetten en zo kosten besparen. Alle ruimtes, die gebruikt worden, zijn nu aangenaam verwarmd. Ruimtes die, tijdelijk, niet gebruikt worden staan veel lager ingesteld. We hebben het hele huis en B&B onder controle en denken enorm veel energie te besparen. Het scheelt ons in ieder geval veel energie doordat we niet meer alle thermostaatknoppen af moeten lopen om te kijken of kinderen of gasten de knoppen veel te hoog hebben gezet of dat ruimtes onnodig verwarmd worden.

CV Koopjes bedankt voor tip en snelle levering van dit prachtige systeem!

Alex Swagemakers,

Bed en Breakfast ‘op de brabantse wal’
www.opdebrabantsewal.nl

Bent u ook benieuwd naar wat Honeywell voor uw situatie kan betekenen?
Kijk hier en Get Connected met Honeywell EvoHome


Scroll