• Gratis bezorging vanaf € 20,-
  • Voor 17:45 besteld volgende dag in huis
  • Achteraf betalen
  • Gratis bezorging vanaf € 20,-
  • Voor 17:45 besteld volgende dag in huis
  • Achteraf betalen

Afkoelingsperiode en de Wet 'Kopen op Afstand'

Particulieren worden door de wetgever beschermt als het gaat om online aankopen. Hiervoor is sinds 1 februari 2001 de wet 'Kopen op Afstand' van kracht. Deze wet is bedoeld als afkoelingsperiode.

De wet 'Kopen op Afstand' is volgens de wetgever van toepassen bij aankopen waarbij de verkoper en consument elkaar 'niet hebben gezien'. Dit is het geval bij zogenaamde online aankopen, ofwel kopen via internet op afstand.

De wet bepaald dat een consument (particuliere aankoop) het recht heeft de koop te ontbinden zonder opgave van reden gedurende een periode van 14 dagen na ontvangst van de producten.

Herroepingsrecht bij levering van producten

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via service@cvkoopjes.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Herroepingsrecht bij levering van diensten

1. Bij levering van diensten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste 14 dagen, ingaande op de dag van het aangaan der overeenkomst.

2. Om gebruik te maken van zijn herroepingsrecht, zal de consument zich richten naar de door de ondernemer bij het aanbod en/of uiterlijk bij de levering ter zake verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
Bij het annuleren van de bestelling rekenen wij geen annuleringskosten.

De afkoelingsperiode geldt niet in de volgende gevallen;

- aankopen die speciaal, op bestelling, geleverd zijn
- producten voor zakelijk gebruik
- reserve- en/of vervangingsonderdelen (zogenaamde spare parts)

De wet 'Kopen op Afstand' wordt door ons volledig gerespecteerd. De wetgever heeft hiervoor 14 dagen na levering van het product als uiterste bedenk termijn / afkoelingsperiode gesteld.

Alle particuliere aankopen zijn bij ons verzekerd van 14 dagen afkoelingsperiode.


Scroll