Vloerverwarming

Vloerverwarming is een ideaal comfort systeem waarbij onder uw vloerafwerking een systeem geplaatst is waarmee uw woon/leef ruimte verwarmt wordt. Vloerverwarming systemen maken gebruik van lage temperaturen.

Omdat vloerverwarming lage cv-water temperaturen verdraagt om de ruimte te verwarmen, is het onder vrijwel elke vloer plaatsbaar en een zeer energie zuinige manier van verwarmen.

Of het nu gaat om een water gevuld vloerverwarminssysteem, of een elektrisch vloerverwarmingssysteem, Vloerverwarming is altijd comfort verhogend, energie zuinig, en in hoge mate ruimte besparend. Complete sets vloerverwarming voor degene die direct en super voordelig aan de slag wil. Maar ook losse materialen voor vloerverwarmingssystemen zijn uit voorraad leverbaar.  Meer info ->

Vloerverwarming producten

Producten per pagina
 • Artikelnr.: 9290311 Levering: Gratis aan huis Levertijd: Voor 17:45 uur besteld, morgen in huis

  PE-RT63 Aanbiedingsrol. Lengte: 120

  PE-RT63 Aanbiedingsrol. Lengte: 120 meter, Opgebouwd uit 5 lagen. De buis is vormvast en diffusiedicht. KOMO keur.

 • Artikelnr.: 731110 Levering: Gratis aan huis Levertijd: Voor 17:45 uur besteld, morgen in huis

  Complete vloerverwarmingskit

  Complete vloerverwarmingskit hoofdverwarming bestaande uit verdeler, buizen, buisgeleiders, randisolatie, knelsets en knipschaar. Uitbreidbaar met compleet montagesysteem. Set is geschikt voor ruimtes tot en met 10 m². Vermogen 97 watt/m² bij 35°C bij leidingen op 10 cm uit elkaar.

 • Artikelnr.: 088L5315 Levering: Gratis aan huis Levertijd: Voor 17:45 uur besteld, morgen in huis

  De Danfoss EFTI vloerverwarmingset

  De Danfoss EFTI vloerverwarmingset bestaande enkel uit hoogwaardige materialen zoals een, zelfklevende 150W/m2 vloerverwarmingsmat met 3,5mm opbouwhoogte, DEVIreg Touch inbouwklokthermostaat, temperatuursensor en mantelbuis. Kortom alles voor een optimale en gelijkmatige verwarming van de gehele vloer.

 • Artikelnr.: 9304-00.800 Levering: Gratis aan huis Levertijd: Voor 17:45 uur besteld, morgen in huis

  Ten behoeve van individuele ruimte

  Ten behoeve van individuele ruimte temperatuur regeling van bijvoorbeeld vloerverwarming in combinatie met een laag temperatuur verwarmingsysteem.

 • Artikelnr.: 9290216 Levering: Gratis aan huis Levertijd: Voor 17:45 uur besteld, morgen in huis

  Thermrad complete vloerverwarming

  Thermrad complete vloerverwarming verdeler 1-groeps ten behoeve van verdeling vloerverwarming buizen. Inclusief energiezuinige pomp (Wilo), maximaal thermostaat en thermostatisch regelelement.

 • Artikelnr.: 9290611 Levering: Gratis aan huis Levertijd: Voor 17:45 uur besteld, morgen in huis

  PE-RT80 Verwarmingsbuis rol. Lengte:

  PE-RT80 Verwarmingsbuis rol. Lengte: 90 meter, Opgebouwd uit 5 lagen. De buis is vormvast en diffusiedicht. KOMO keur.

 • Artikelnr.: 1005485 Levering: Gratis aan huis Levertijd: Voor 17:45 uur besteld, morgen in huis

  Uponor Siccus droogbouwplaten is een

  Uponor Siccus droogbouwplaten is een set bestaande uit 10 platen á 1,25 m2. De platen zijn opgebouwd uit een harde polystyreen hardschuim isolatie van slechts 25mm dik. Uponor Siccus wordt in combinatie met warmtegeleidingselementen en 14x2 PEX leiding eenvoudig en snel gelegd. Het geheel kan zowel met natte als droge uitvullagen worden afgewerkt. 

 • Artikelnr.: 9310307 Levering: Gratis aan huis Levertijd: Voor 17:45 uur besteld, morgen in huis

  Rehau 22mm polystyrol geisoleerde

  Rehau 22mm polystyrol geisoleerde Tackerplaat met gelamineerde topfolie met zelfklevende rand en 10cm opdrukraster.

Vloerverwarming kopen

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van vloerverwarming en kan ik het zelf leggen? Wat kost vloerverwarming dan? Dit zijn eigenlijk de meest voorkomende vragen als men overweegt om doe het zelf pakketten vloerverwarming aan te leggen die eigenlijk heel gemakkelijk te beantwoorden zijn, maar ook op zichzelf de nodige wedervragen oproepen.

Wat de vloerverwarming kosten per m2 zijn, moet eerst vooraf gegaan worden aan de vraag 'is vloerverwarming in mijn situatie mogelijk', en welke type woning heb ik? Hoe verwarm ik mijn woning momenteel? Waar bestaat de huidige vloerconstructie uit en wat wil ik uiteindelijk bereiken?

Vloerverwarming is in bijna iedere situatie mogelijk en creëert niet alleen een ideaal comfort maar zorgt ook voor structureel veel lagere energie kosten. Zuinig stoken met vloerverwarming is zuinig verwarmen. Dit komt doordat de temperatuur van het cv-water veel lager ligt dan bij traditionele radiator verwarming. Hierdoor kan de cv-ketel veel beter presteren omdat veel makkelijker de balans gevonden wordt tussen maximale efficiëntie en prestatie. Wat we hiermee bedoelen is dat de cv-ketel doordat de watertemperatuur bij het verwarmen met vloerverwarming veel lager in temperatuur gestookt hoeft te worden dan met traditionele radiatoren, het toestel altijd hoog rendement kan stoken. Hetgeen bij radiatoren niet het geval is. Een betere en stabielere warmte distributie tegen een veel lagere kostprijs is hierdoor een feit. Goedkope verwarming, een win-win situatie dus.

CVkoopjes levert goedkope vloerverwarming maar uitsluitend op basis van high-end componenten. CVkoopjes denkt mee en vooruit. Een vloerverwarmingssysteem van CVkoopjes is voorbereid op de toekomst en wordt gekenmerkt door kwaliteit, maximaal comfort, en toepasbaarheid. Zo zijn onze composiet groepenverdelers ook geschikt om te koelen. Niet geheel onbelangrijk gezien de verandering door de huidige energie transitie. Alleen daarom al is het belangrijk om u zich goed in te lezen, te laten informeren en na te denken over de toekomst. Het zou zomaar kunnen zijn dat uw situatie er over 5 jaar heel anders uitziet als het gaat om de manier van verwarmen van uw woning. Misschien hangt er dan wel een warmte pomp in plaats van een cv-ketel. Of misschien hangt er dan wel een warmtepomp naast uw cv-ketel en is er sprake van hybide verwarming. Al met al is het dan best fijn als de huidige investering een investering is geweest in de beste vloerverwarming en voorbereid is op wat komen gaat. Denk aan vloerverwarming die ook kan koelen, die in te regelen is en niet condenseert en ook geen onnodig energieverlies heeft over aanvoer- en retour collector. Of zelfs een pomploze vloerverwarmingsverdeler.

Welke vloerverwarming pakket heb ik nodig?

Als er voldoende ruimte is voor een zogenaamde zwevende dekvloer dan geniet dit de voorkeur. Naast het kosten aspect heeft dit principe ook erg veel voordelen ten opzichte van andere systemen. Zo is de belastbaarheid erg hoog, is de warmteafgifte gelijkmatige en optimaal en zijn de te combineren isolerende maatregelen uitstekend.

Is er een beperkte ruimte dan kan ook een droog vloerverwarmingsysteem overwogen worden. Ook een vloerverwarming droog systeem wordt gekenmerkt door dezelfde comfort verhogende en energie zuinige voordelen maar is alleen wat duurder in aanschaf. Een zeer groot voordeel is dat de opbouw hoogte zeer gering is en dat het hele systeem in eigen beheer kan worden uitgevoerd. Is er geen cement leverancier nodig om een cement dekvloer aan te leveren en te brengen.

Berekenen vloerverwarming als hoofdverwarming

Een berekening vloerverwarming is afhankelijk van de omstandigheden van het object. Hoe groot is het totaal vloeroppervlak in vierkante meters? Komt de vloerverwarming in de badkamer of woonkamer? Waar bestaat de ondervloer uit? Is dit beton of is dit hout? Is de ondervloer geïsoleerd of juist helemaal niet. Onze doe het zelf vloerverwarmingspakketten hoofdverwarming voorzien in een zeer hoogwaardige vloerverwarmingsset waarbij gekozen kan worden voor het type montage systeem, de mate van isolatie en het type verdeler. Als het aantal vierkante meters van oppervlak bekend is Kan op basis hiervan de vloerverwarming set geselecteerd worden. Door het het juiste montage systeem te selecteren kan gekozen worden tussen een draagmatten systeem waarbij de vloerverwarmingsbuis middels de meegeleverde tie wraps direct aan de draadstaalmatten gemonteerd kan worden. Maar er kan er ook gekozen worden voor een noppenplaat systeem met 11mm isolatie of 35mm isolatie. Deze noppenplaten of vloerverwarming matten voorzien in een zeer hoge isolatie graad onder de vloerverwarmings slang en maken het aanbrengen van de vloerverwarmingsbuis zeer eenvoudig uitvoerbaar. De vloerverwarming buis wordt vast gedrukt in de opstaande noppen aan de bovenzijde van deze noppenplaten. Door te kiezen voor een complete vloerverwarmingset op basis van vierkante meters is het berekenen van vloerverwarmingsbuis per m2 niet meer nodig. De juiste lengtes buis per groep worden automatisch berekend en geleverd.

Berekenen vloerverwarming als bijverwarming

Het berekenen en selecteren van vloerverwarming als bijverwarming gaat op dezelfde wijze als hoofdverwarming. De beste bijverwarming inzetbaar is het echter verstandig om altijd de mogelijkheden van hoofdverwarming in overweging te nemen omdat dit zeer grote voordelen heeft ten aanzien van de efficiëntie van het verwarmingssysteem en de schaalbaarheid hiervan in de toekomst (denk aan koelen en/of integratie van een warmtepomp systeem).

Kosten vloerverwarming per m2 is daarom sterk afhankelijk van de individuele situatie. Vloerverwarming is goedkoop in vergelijking met andere manieren van verwarmen. De vloerverwarmingbuizen zijn nauwelijks onderhevig aan slijtage en zijn daardoor extreem duurzaam.

Vloerverwarmingsytemen droogbouw

Een doe het zelf pakket vloerverwarming voor droogbouw voorziet ook in een complete vloerverwarming installatie maar dan met een zeer geringe opbouw hoogte zonder noodzaak van een cement deklaag. Ook dit noemt men een zogenaamde 'zwevende' afwerking. Hier is sprake van een zeer dunne vloerverwarming waarbij de vloerverwarming slang 14x2 is uitgevoerd. Ook hiervan is de capaciteit vloerverwarming per m2 zeer hoog als gevolg van de slimme wijze van energie afgifte. Dit wordt gemaximaliseerd door de slang te geleiden middels verzinkte warmtegeleidingselementen. Deze warmtegeleidingslamellen stralen de energie nog beter af naar de te verwarmen zone omdat de vloerverwarmingsbuizen geklemd door deze lamellen geleid worden. De warmteafgifte wordt hierdoor gemaximaliseerd en een evenwichtige en gelijkmatige distributie hiervan is hierdoor een feit. Kortom, ook zonder cementdekvloer en met zeer geringe opbouw hoogte is het mogelijk om over een droogsysteem vloerverwarming te beschikken.

Vloerverwarming in oude huizen kunnen met een droogbouw systeem hierdoor ook maximaal profiteren van energiezuinige vloerverwarming. Doordat de geringe hoogte van het vloerverwarmingssyteem aanpassingen aan bijvoorbeeld deuren minimaliseert en de vaak zwakkere houten vloerconstructies een cement gedragen systeem uitsluit is een droge vloerverwarming met een lage prijs per m2 vaak het ideale alternatief. Daarnaast kenmerkt een droogbouw systeem zich door de uitvul mogelijkheden. Hiermee wordt bedoeld dat het zeer eenvoudig is om hoogte verschillen uit te vullen met vezelplaat. Denk hierbij een bijvoorbeeld Fermacell platen. Ook een droogbouw dun vloerverwarmingsysteem kan worden afgewerkt middels laminaat, tegels, parket en vloerbedekking.

Vloerverwarming verdelers

Zelfs onze standaard vloerverwarming verdeler wordt gekenmerkt door eigenschappen die alleen terug te zien zijn in zogenaamde high-end verdelers. Zo dis de standaard verdeler voorzien van gescheiden aanvoer- en retourwater collector zodoende er geen warmteverlies kan plaats vinden door geleiding en straling. Uiteraard standaard voorzien van van vol automatische en elektronische modulerende A-Label pomp. Zowel de aanvoer collector als de retour collector uitgevoerd in dubbel afsluitbare groepen. Hierbij kan niet alleen de retour aansluiting per groep worden afgesloten, maar ook de aanvoer aansluiting van de groep. De aanvoer aansluitingen zijn tevens voorzien M30 aansluiting voor elektronische regeling (zone regeling) en industrie standaard koppelvlak (¾ euroconus).

Onze high-end debiet vloerverwarmingsverdeler blinken uit in toepasbaarheid. Hierbij is sprake van de overtreffende trap wat betreft inzetbaarheid. Zowel met als zonder pomp beschikbaar. De pomploze verzie is bedoeld voor installaties waarbij geen radiatoren meer aanwezig zijn in de woning. Hierdoor is de inzet van een pomp op de verdeler volstrekt overbodig. In dat geval is het zeer effectief om gebruik te maken van de toch al aanwezig pomp in het cv-toestel. Dit resulteert in een systeem waarbij de ketel maximaal kan moduleren (extreem hoog rendement kan functioneren), kans op storingen tot het absolute minimum beperkt wordt en de inzet van een warmtepomp in de toekomst geen enkel probleem is. Daarnaast kan verschil in slang lengte per individuele groep gemakkelijk worden afgelezen op de op elke groep aangebrachte gemakkelijk afleesbare meter en ook gecompenseerd worden. Kortom, de gehele installatie kan tot op detail worden ingeregeld, bediend en benut. Nu en in de toekomst.

De beste vloerverwarming koop je gewoon bij CVkoopjes.nl

Elk detail en elk component is van extreem hoog niveau. De beste vloerverwarmingsbuizen, collectoren, koppelingen en montagematerialen vloerverwarming, gewoon voor een vaste lage prijs. Verwarmen met vloerverwarming met doe het zelf vloerverwarming van CVkoopjes.

Scroll