Vloerverwarming verdelers

Vloerverwarmingsverdelers uitsluitend van de beste merken tegen een zeer scherpe prijs. CVkoopjes biedt hierin 3 type verdelers welke standaard zijn uitgerust met een energiezuinige A-label pomp. Daarnaast zijn onze vloerverwarmingsverdelers voorzien van: temperatuurvoelers, afsluitbare ventielen, kranen en thermostatische regelelementen. Kortom een complete verdeler voor uitmuntende vloerverwarming voor zowel de doe-het-zelver als de professionele installateur. Voor overige bijpassende materialen, bekijk dan ook onze vloerverwarmingsbuis en vloer-montagesystemen. Meer info ->

Vloerverwarming verdelers producten

Producten per pagina

Vloerverwarming verdeler kopen

Bij de aanschaf van een vloerverwarming verdeler is het zaak te kijken naar de wensen van het systeem. Wil ik in de toekomst de vloer kunnen koelen in combinatie met een warmtepomp? Wil ik een systeem waarbij de aanvoertemperatuur standaard erg laag is, zodat er geen mengkamer en geen stroom verbruikende vloerverwarming pomp nodig is? Hoe zit mijn warmtebron er over 5 á 10 jaar uit? Deze vragen zijn belangrijk bij de keuze voor de juiste verdeler en de uiteindelijke duurzaamheid van het systeem.

Hoe werkt een vloerverwarming verdeler

De werking van een verdeler verschilt per model. De meeste modellen zijn uitgevoerd met mixkamer en eigen pomp. De hoge aanvoertemperatuur vanuit het CV-systeem wordt door de mixkamer terug gemengd naar de ingestelde temperatuur van bijvoorbeeld 35 graden Celsius. De pomp pompt vervolgens dit afgekoelde water rond door de vloer, waarbij het via de afvoer weer in de aanvoer komt. Hier wordt het weer bijgemengd met heet CV-water naar 35 graden Celsius, zodat het weer de vloer in kan.

Het aansluiten van een vloerverwarming verdeler is daarnaast redelijk eenvoudig. Je kan een vloerverwarming verdeler aansluiten door middel van twee 22 mm CV-leidingen (aan- en afvoer van de ringleiding), en de vloerverwarmingsbuizen – veelal 14- of 16 mm – sluit je aan op de aanvoerkraan en retour voetventiel op de verdeler. Voor elke groep heb je 2 koppelingen nodig. Bij een vloerverwarming verdeler 5 groeps heb je dus 10 koppelingen nodig om de leidingen aan te sluiten.

Vloerverwarming verdeler modellen

Er zijn verschillende modellen vloerverwarming verdeelunits leverbaar via ons. We hebben deze eenvoudig uiteengezet in verschillende categorieën.

Standaard vloerverwarming verdeler. Dit type verdeler is een stalen verdeler voorzien van mixkamer, A-label pomp is compleet met groepsafsluiters en thermostaat. Dit model verdeler is aan te raden bij gebruik van een hoge aanvoertemperatuur CV-ketel en is ideaal voor situaties waarbij de vloer gerenoveerd wordt en er vloerverwarming aangelegd wordt.

Debiet composiet verdeler. Dit model is – net als de stalen verdeler – voorzien van een mixkamer en eenzelfde A-label pomp. Dit model onderscheidt zich echter door volledig instelbaar te zijn en volledig van duurzaam kunststof gebouwd te zijn. Vloerverwarming instellen was nog nooit zo eenvoudig met een debiet instelbare verdeler. Middels de voorgemonteerde flowmeters kan men de stroming per groep afstellen, zodat elke groep gelijktijdig opgewarmd wordt voor een optimaal comfort.

Vloerverwarming verdeler zonder pomp. Dit type verdeler is aan te raden bij gebruik in combinatie met een warmtepomp of ander lage temperatuur systeem. Deze verdeler is niet voorzien van een mixkamer en eigen pomp, waardoor het een voordeligere investering is dan bij andere modellen. Het is bij een verdeler zonder pomp en mixkamer echter wel cruciaal dat de aanvoertemperatuur van zichzelf al erg laag is (35 of maximaal 40 graden celcius). Dit is het geval bij warmtepompen. Daarnaast is dit type verdeler ook volledig van kunststof, waardoor er bij het gebruik van de warmtepomp als koeler – geen condensatie en roest ontstaat op de verdeler en onderdelen. De verdeler zonder pomp is eveneens uitgevoerd met flowmeters, zodat per groep de ideale warmteafgifte gerealiseerd kan worden.

Scroll