Design Radiatoren

Design radiatoren zijn er in verschillende maten, modellen en met specifieke eigenschappen. Vaak wordt er gekozen voor een designradiator omdat deze een handige functionele toepassing kent. Denk hierbij aan de badkamer design radiatoren of aan een verticale ‘high power’ design radiatoren. Meer info->

Design Radiatoren producten

Producten per pagina
 • Artikelnr.: 810N008 Levering: Gratis aan huis Levertijd: 2 tot 3 weken

  De Vasco Tulipa TSN is een verticale

  De Vasco Tulipa TSN is een verticale designradiator met verticale platovale lamellen. Dankzij de lamellen komt uw muur goed tot zijn recht en wordt het verticale effect van de radiator versterkt. De TSN is standaard uitgevoerd met een spiegel temidden.

 • Artikelnr.: 810N239 Levering: Gratis aan huis Levertijd: 2 tot 3 weken

  De Vasco Tulipa is een verticale

  De Vasco Tulipa is een verticale designradiator met verticale platovale lamellen. Dankzij de lamellen komt uw muur goed tot zijn recht en wordt het verticale effect van de radiator versterkt.

 • Artikelnr.: 810N359 Levering: Gratis aan huis Levertijd: 2 tot 3 weken

  De Vasco Tulipa is een verticale

  De Vasco Tulipa is een verticale designradiator met verticale platovale lamellen. Dankzij de lamellen komt uw muur goed tot zijn recht en wordt het verticale effect van de radiator versterkt.

 • Artikelnr.: 879C004 Levering: Gratis aan huis Levertijd: 2 tot 3 weken

  De Vasco Arche is een elementaire

  De Vasco Arche is een elementaire architectonische radiator die onopgemerkt opgaat in zijn omgeving. De Arche behoort tot een nieuwe generatie radiatoren met gelijkliggende lasnaden en optimaal warmtecomfort.

 • Levering: Gratis aan huis Levertijd: Voor 17:45 uur besteld, morgen in huis

  Modern architectonische vormgegeven.

  Modern architectonische vormgegeven. De Vasco Arche is een interpertatie van de traditionele kolomradiator en overstijgt tijdsgebonde stijlen. De arche beschikt over de nieuwste innoverende technieken welk deze zorgen voor een uiterst duurzame warmteafgifte. 

 • € 656,00
  In winkelwagen Meer info
  Levering: Momenteel niet leverbaar Levertijd: 4 tot 6 weken

  Modern architectonische vormgegeven.

  Modern architectonische vormgegeven. De Vasco Arche is een interpertatie van de traditionele kolomradiator en overstijgt tijdsgebonde stijlen. De arche beschikt over de nieuwste innoverende technieken welk deze zorgen voor een uiterst duurzame warmteafgifte. 

 • Artikelnr.: 810A212 Levering: Gratis aan huis Levertijd: 2 tot 3 weken

  De Vasco Veronica is een verticale

  De Vasco Veronica is een verticale designradiator waarbij orde, verhouding en herhaling als basis voor klassieke schoonheid de uitgangspunt is. De Veronica is een warmtebeleving waar design, interieur en architectuur in elkaar overvloeien.

 • Artikelnr.: 810P306 Levering: Gratis aan huis Levertijd: 4 tot 6 weken

  De Vasco Viola is een verticale

  De Vasco Viola is een verticale radiator met vlakke verticale lamellen aan de voorzijde. Dankzij zijn vlakke brede lamellen straalt deze radiator rust en elegantie uit. Bovendien heeft deze radiator een hoge warmteafgife en comfort.

Soorten designradiatoren

Designradiatoren in ons assoritment zijn beschikbaar van verschillende A merk fabrikanten. Ons assortiment bestaat onder andere uit Vasco designradiatoren, het Belgische topmerk Laurens design, Thermrad Alumium designradiatoren en het vertrouwde Belgische merk Henrad. De meeste design radiatoren vallen bij ons onder de categorie ‘standaard design radiatoren’. Standaard wil in dit geval niet zeggen dat de radiator ‘standaard’ is, maar dat de radiator geen specifieke eigenschappen kent zoals een zeer hoge warmte afgifte of het drogen van handdoeken. In deze categorie design radiatoren kennen we hoogste verscheidenheid in modellen en uitvoeringen.

Dit kan variëren van een netjes volledig vlak afgewerkte verticale lamellen radiatoren (bijvoorbeeld Delonghi designradiatoren) tot horizontale of verticale design radiatoren in de meest excentrieke modellen waarbij soms sprake is van ware kunst objecten en als zodanig eenmalige creaties. Het leuke hiervan is dat het assortiment voor iedere interieur wel een passende en smaakvolle design radiator beschikbaar heeft. Of het nu gaat om vlakke, gebogen, buizen of rechthoekige design radiatoren, de verscheidenheid hierin is enorm.

Aluminium Designradiatoren

Aluminium design radiatoren onderscheiden zich van alle andere design radiatoren. De keus in modellen is geringer echter dit type radiator kent grote voordelen ten opzichte van de standaard design radiatoren. Zo is de vermogensafgifte veel hoger. Dit komt door de materiaal keuze. Aluminium is een veel betere warmte geleider dan staal.

Daarnaast is aluminium ook nog eens veel lichter in gewicht. Aluminium radiatoren worden ook sneller warm en zijn een prima keus als bijvoorbeeld gekozen wordt voor lage temperatuur verwarming zodoende een zo hoog mogelijk rendement te behalen op het verwarmingssysteem.

Een nadeel van Aluminium radiatoren of design radiatoren is dat deze vaak niet geschikt zijn voor stadsverwarming. Een vooraanstaande fabrikant van Aluminium radiatoren is Thermrad met de Thermrad AluStyle.

Badkamer designradiatoren

Bij badkamer design radiatoren wordt de functie van het verwarmen van betreffende ruimte (badkamer) gecombineerd met de functie van het handig kunnen drogen van bijvoorbeeld vochtige handdoeken.

Hierbij moet overigens worden opgemerkt dat het drogen van handdoeken zorgt dat de badkamer designradiator op dat moment niet in staat is het volledige vermogen af te staan aan de omgeving. Immers de handdoeken spelen hierin op zo’n moment een beperkende factor. Het is daarom altijd raadzaam te overwegen om bij aanschaf van dergelijke radiatoren te investeren in iets ‘extra capaciteit’ of in bijvoorbeeld de combinatie badkamerdesign radiator en vloerverwarming.

Traditioneel is de standaard badkamer designradiator met z’n horizontale buizen een begrip. Deze radiator wordt ook wel de handdoekradiator genoemd. De standaard badkamer designradiator wordt echter steeds meer vervangen door design radiatoren welke niet traditioneel werden ingezet voor de badkamer. Zo vinden de overige design radiator modellen steeds meer hun intrede in de badkamers van nu. Deze tendens zet zich sterk door waardoor we eigenlijk niet meer kunnen spreken over DE specifieke badkamer designradiator. Design radiatoren waarbij geen enkele specifieke eigenschap is toe te kennen behalve het verwarmen van de ruimte zijn steeds meer gebruikelijk. Hierbij heeft voor de klant de overweging tussen functioneel design en optisch design geresulteerd in een keuze voor optisch design. Het voordeel dat ontstaat bij het loslaten van specifieke eigenschap behoudens het verwarmen van de ruimte is de enorme keus. Zodra we het drogen van handdoeken of ander zaken ‘vergeten’ komt er een enorme variëteit aan mogelijkheden bij. Design radiatoren in allerlei vormen en maten en kleuren zijn dan mogelijk.

High Power designradiatoren

‘High Power’ designradiatoren hebben de unieke eigenschap om op een gering oppervlak zeer veel vermogen af te geven. Er zijn maar weinig fabrikanten die dergelijke radiatoren produceren waardoor de keus in modellen gering is. De Herad Alto Plan is bijvoorbeeld een verticale designradiator welke in de grotere uitvoeringen wel een vermogen van meer dan 4000 Watt levert. Een specifiek voorbeeld waarbij dergelijke radiatoren worden ingezet is bijvoorbeeld naar aanleiding van een verbouwing. Denk hierbij aan het vergroten of uitbouwen van een bestaande woning. Meestal is er dan al sprake van een bestaand verwarmingssysteem. Ook in combinatie met een warmtepomp op lage temperatuur is een high power radiator noodzakelijk. Een goed voorbeeld hiervan is de Vasco Niva Ventilo. Dit apparaat kan zowel verwarmen en koelen op lage temperaturen.

In geval van het uitbouwen van de woonkamer wordt meestal de grote standaard paneel radiator verwijderd. Het vermogen dat deze radiator leverde vermeerderd met het vermogen dat nodig is ten behoeve van het verwarmen van de bijgebouwde ruimte resulteert dan in een zeer hoog te herplaatsen radiator vermogen. Indien dan de wens is, dit radiator vermogen niet meer in standaard paneel radiatoren te realiseren maar in design radiatoren, blijkt in de praktijk de enige oplossing verticale ‘high power’ design radiatoren. Zo is het mogelijk om een verticale design radiator te plaatsen met de afmeting 800×1800 en met een vermogens afgifte van 5500 Watt!

Scroll