Design Radiatoren

Design radiatoren zijn er in verschillende maten, modellen en met specifieke eigenschappen. Vaak wordt er gekozen voor een designradiator omdat deze een handige functionele toepassing kent. Denk hierbij aan de badkamer design radiatoren of aan een verticale ‘high power’ design radiatoren. Meer info->

Design Radiatoren producten

Producten per pagina
 • Artikelnr.: 810P606 Levering: Gratis aan huis Levertijd: 4 tot 6 weken

  De Vasco Viola is een verticale

  De Vasco Viola is een verticale radiator met vlakke verticale lamellen aan de voorzijde. Dankzij zijn vlakke brede lamellen straalt deze radiator rust en elegantie uit. Bovendien heeft deze radiator een hoge warmteafgife en comfort.

 • Artikelnr.: 810Z418 Levering: Gratis aan huis Levertijd: Voor 17:45 uur besteld, morgen in huis

  De Vasco Zaros is een verticale

  De Vasco Zaros is een verticale design radiator gefabriceerd uit aluminium. Dankzij Vasco's gepatenteerde perstechnieken tijdens de fabricage zijn de Zaros radiatoren perfect afgewerkt. Bovendien is aluminium niet alleen licht, maar heeft het ook een ontzettend hoge warmteafgifte aan zijn omgeving.

 • Artikelnr.: 810Z318 Levering: Gratis aan huis Levertijd: 2 tot 3 weken

  De Vasco Zaros is een verticale

  De Vasco Zaros is een verticale design radiator gefabriceerd uit aluminium. Dankzij Vasco's gepatenteerde perstechnieken tijdens de fabricage zijn de Zaros radiatoren perfect afgewerkt. Bovendien is aluminium niet alleen licht, maar heeft het ook een ontzettend hoge warmteafgifte aan zijn omgeving.

 • Artikelnr.: 1111404501600006690160000 Levering: Gratis aan huis Levertijd: 4 tot 6 weken

  Het aluminium meesterwerk van Vasco.

  Het aluminium meesterwerk van Vasco. De radiator beschikt over een verticalen lamellen profiel welk deze meevormen in de hoeken en zijkant van de radiator. Vasco Alu-Zen radiatoren besckikken over een midden-onderaansluiting welke de mogenlijkheid geeft op de cvbuis middels een onderblok strak wegtewerken. 

 • Artikelnr.: 944.0240 Levering: Gratis aan huis Levertijd: 2 tot 3 weken

  De Vasco Beams is een prachtige

  De Vasco Beams is een prachtige verticale aluminium radiator met een breed aantal accessoiremogelijkheden. Dit maakt de Beams een toepasbare radiator in elke omgeving. De Beams is een verticale designradiator met grote, brede lamellen en is beschermd tegen inwandige corrosie middels een speciale Protect 1+1 laag.

 • Artikelnr.: 6019232 Levering: Gratis aan huis Levertijd: Voor 17:45 uur besteld, morgen in huis

  Thermrad AluStyle aluminium

  Thermrad AluStyle aluminium designradiator in hoogte 1833 mm, breedte 320 mm bestaande uit 4 kolommen. De Thermrad AluStyle 1833x320 4 koloms levert een vermogen van 1537 watt. Thermrad AluStyle zijn ultralichte aluminium design radiatoren. Inclusief aluminium zijpanelen. 10 jaar garantie op lak- en lekdichtheid.

 • Artikelnr.: 9728911 Levering: Gratis aan huis Levertijd: Voor 17:45 uur besteld, morgen in huis

  Thermrad AluSoft aluminium

  Thermrad AluSoft aluminium designradiator in hoogte 1800 mm, breedte 240 mm bestaande uit 2 kolommen. Afgewerkt in matte witte structuurlak en met ronde hoeken. De Thermrad AluSoft 1800x240 2 koloms levert een vermogen van 807 watt bij 90/70/20°C. Thermrad AluSoft zijn ultralichte aluminium design radiatoren. Inclusief aluminium zijpanelen. 10 jaar garantie op lak- en lekdichtheid.

 • Artikelnr.: 0673182205 Levering: Gratis aan huis Levertijd: 2 tot 3 weken

  Henrad Alto Slim verticale

  Henrad Alto Slim verticale designradiator met verzonken zijpanelen. De Alto Slim 1840 x 570 Type 22 levert een vermogen van 2306 watt bij 90/70/20°C. De Alto Slim is standaard gepoerdcoat in RAL 9016 verkeerswit met SN170 zwarte zijpanelen. Alle Alto Slim radiatoren worden geleverd inclusief ophangmateriaal.

Soorten designradiatoren

Designradiatoren in ons assoritment zijn beschikbaar van verschillende A merk fabrikanten. Ons assortiment bestaat onder andere uit Vasco designradiatoren, het Belgische topmerk Laurens design, Thermrad Alumium designradiatoren en het vertrouwde Belgische merk Henrad. De meeste design radiatoren vallen bij ons onder de categorie ‘standaard design radiatoren’. Standaard wil in dit geval niet zeggen dat de radiator ‘standaard’ is, maar dat de radiator geen specifieke eigenschappen kent zoals een zeer hoge warmte afgifte of het drogen van handdoeken. In deze categorie design radiatoren kennen we hoogste verscheidenheid in modellen en uitvoeringen.

Dit kan variëren van een netjes volledig vlak afgewerkte verticale lamellen radiatoren (bijvoorbeeld Delonghi designradiatoren) tot horizontale of verticale design radiatoren in de meest excentrieke modellen waarbij soms sprake is van ware kunst objecten en als zodanig eenmalige creaties. Het leuke hiervan is dat het assortiment voor iedere interieur wel een passende en smaakvolle design radiator beschikbaar heeft. Of het nu gaat om vlakke, gebogen, buizen of rechthoekige design radiatoren, de verscheidenheid hierin is enorm.

Aluminium Designradiatoren

Aluminium design radiatoren onderscheiden zich van alle andere design radiatoren. De keus in modellen is geringer echter dit type radiator kent grote voordelen ten opzichte van de standaard design radiatoren. Zo is de vermogensafgifte veel hoger. Dit komt door de materiaal keuze. Aluminium is een veel betere warmte geleider dan staal.

Daarnaast is aluminium ook nog eens veel lichter in gewicht. Aluminium radiatoren worden ook sneller warm en zijn een prima keus als bijvoorbeeld gekozen wordt voor lage temperatuur verwarming zodoende een zo hoog mogelijk rendement te behalen op het verwarmingssysteem.

Een nadeel van Aluminium radiatoren of design radiatoren is dat deze vaak niet geschikt zijn voor stadsverwarming. Een vooraanstaande fabrikant van Aluminium radiatoren is Thermrad met de Thermrad AluStyle.

Badkamer designradiatoren

Bij badkamer design radiatoren wordt de functie van het verwarmen van betreffende ruimte (badkamer) gecombineerd met de functie van het handig kunnen drogen van bijvoorbeeld vochtige handdoeken.

Hierbij moet overigens worden opgemerkt dat het drogen van handdoeken zorgt dat de badkamer designradiator op dat moment niet in staat is het volledige vermogen af te staan aan de omgeving. Immers de handdoeken spelen hierin op zo’n moment een beperkende factor. Het is daarom altijd raadzaam te overwegen om bij aanschaf van dergelijke radiatoren te investeren in iets ‘extra capaciteit’ of in bijvoorbeeld de combinatie badkamerdesign radiator en vloerverwarming.

Traditioneel is de standaard badkamer designradiator met z’n horizontale buizen een begrip. Deze radiator wordt ook wel de handdoekradiator genoemd. De standaard badkamer designradiator wordt echter steeds meer vervangen door design radiatoren welke niet traditioneel werden ingezet voor de badkamer. Zo vinden de overige design radiator modellen steeds meer hun intrede in de badkamers van nu. Deze tendens zet zich sterk door waardoor we eigenlijk niet meer kunnen spreken over DE specifieke badkamer designradiator. Design radiatoren waarbij geen enkele specifieke eigenschap is toe te kennen behalve het verwarmen van de ruimte zijn steeds meer gebruikelijk. Hierbij heeft voor de klant de overweging tussen functioneel design en optisch design geresulteerd in een keuze voor optisch design. Het voordeel dat ontstaat bij het loslaten van specifieke eigenschap behoudens het verwarmen van de ruimte is de enorme keus. Zodra we het drogen van handdoeken of ander zaken ‘vergeten’ komt er een enorme variëteit aan mogelijkheden bij. Design radiatoren in allerlei vormen en maten en kleuren zijn dan mogelijk.

High Power designradiatoren

‘High Power’ designradiatoren hebben de unieke eigenschap om op een gering oppervlak zeer veel vermogen af te geven. Er zijn maar weinig fabrikanten die dergelijke radiatoren produceren waardoor de keus in modellen gering is. De Herad Alto Plan is bijvoorbeeld een verticale designradiator welke in de grotere uitvoeringen wel een vermogen van meer dan 4000 Watt levert. Een specifiek voorbeeld waarbij dergelijke radiatoren worden ingezet is bijvoorbeeld naar aanleiding van een verbouwing. Denk hierbij aan het vergroten of uitbouwen van een bestaande woning. Meestal is er dan al sprake van een bestaand verwarmingssysteem. Ook in combinatie met een warmtepomp op lage temperatuur is een high power radiator noodzakelijk. Een goed voorbeeld hiervan is de Vasco Niva Ventilo. Dit apparaat kan zowel verwarmen en koelen op lage temperaturen.

In geval van het uitbouwen van de woonkamer wordt meestal de grote standaard paneel radiator verwijderd. Het vermogen dat deze radiator leverde vermeerderd met het vermogen dat nodig is ten behoeve van het verwarmen van de bijgebouwde ruimte resulteert dan in een zeer hoog te herplaatsen radiator vermogen. Indien dan de wens is, dit radiator vermogen niet meer in standaard paneel radiatoren te realiseren maar in design radiatoren, blijkt in de praktijk de enige oplossing verticale ‘high power’ design radiatoren. Zo is het mogelijk om een verticale design radiator te plaatsen met de afmeting 800×1800 en met een vermogens afgifte van 5500 Watt!

Scroll